diumenge, 26 d’octubre de 2008

Esquerra participa al Pla Local de Juventut

Ja fa força temps, l'Ajuntament va donar un pas més enllà en la seva particular "democràcia". Des de juventut, es va començar un procés participatiu per reflexionar i refer el Pla Local de Juventut. A aquest acte, s'hi van convidar a les entitats, partits polítics i població no associada del poble. Hauria de constar d'una comissió de seguiment que es reuniria un parell de cops i l'últim, per preparar les conclusions finals que es presentarien en un acte públic. Entre mig d'aquestes comissions de seguiment, es muntarien tres grups de treball (participació, habitatge i equipaments), que es trobarien entre comissió i comissió.
 
Esquerra, com no, hi vam participar. Hem estat present a totes les comissions. La veritat és que hi vem participar perquè les polítiques de juventut ens interessen força i, tot i que en el nostre partit les polítiques de juventut les porten les JERC, a Barberà no tenim secció local constituïda i, l'únic que s'hi assembla sóc jo.
 
A la primera trobada, feta al "forat" i vem assistir unes deu persones: jo, la representant d'obriu pas, el representant de l'ateneu, el tècnic de juventut, la dinamitzadora juvenil, un parell més de tècnics i unes cinc persones no associades. Per part de l'Ajuntament i de la gent que havia fet un esforç hi va haver una mica de decepció per la falta d'interès general. Però... si jo no hagués estat militant en un partit polític, me n'hagués enterat ? Casualment, si un dels grups de treball era la participació, calia analitzar la manca d'aquesta en el moment. Per mi, està clar: falta d'informació.
 
Durant els tres grups de treball següents, el nombre d'assistents va variar entre quatre i cinc assistents, tenint en compte que dos d'ells eren tècnics de l'Ajuntament. Què va passar ? No era el que la gent s'esperava o  és que davant de "tanta feina" la gent es va tirar enrere ? Incògnites de la vida...
 
A la següent comissió de seguiment, el nombre de participants va crèixer a sis o set. Curiós... no ? Des d'aquí, m'agradaria agrair a l'Helena de l'IES La Romànica la seva assistència perquè és una de les persones que té la clau per millorar la participació juvenil.
 
A mi em sembla molt bé que la gent estigui desenganyada i que no cregui en la democràcia. Però m'agradaria que tothom pensés o arribés a la conclusió que, malgrat no participis, això tira endavant. Encara que jo "passi" de certes coses, aquestes coses no es deixaran de fer. I llavors és quan vénen les enrabiades i sortides de lloc. Molt bé, on erets quan es va decidir això ? Què vas fer per evitar-ho ? La resposta sempre és la mateixa: res. Sóc de l'opinió que és molt fàcil queixar-se del treball dels demés quan ni ens ho hem mirat ni fem res per evitar-ho.
 
Des d'aquí, m'agradaria llençar un missatge a tot el jovent de Barberà, el que no és jovent i el que no és de Barberà: Les JERC van llençar un missatge fa poc que deia... ORGANITZA'T, LLUITA I TORNAREM A VÈNCER.