dimarts, 28 d’agost de 2007

Debat sobre l’estat de la nació mundial: sessió de control

Aquests dies són dies d’incertesa política, social, medi ambiental i tot el que se us pugui ocórrer. Aquest món se’n va a la merda i nosaltres només fem que podrir-lo més. Curiós comportament el de l’humà…

En primer lloc, comencem a fer la primera esmena a Grècia. Dins de les meves aficions hi ha la història clàssica (i les ciències que la componen com ara la geografia, mitologia...).
En aquest país, Hefest, déu del foc, ha començat a tocar els nassos als vilatans en forma de malparits malalts que es dediquen a crear focus d’incendis per diversió (prefereixo jugar al Trivial, què vols que t’hi digui...). Però el més graciós no està en l’incendi en sí, ja que cada estiu es crema el sud d’Europa, desgraciadament. Allò que fa gràcia resideix en dues grans accions “polítiques”:
- El foc ha arrasat la tira d’hectàrees d’arbres, la tira de béns humans, s’ha endut per davant a uns seixanta morts, hi ha gent que ho ha perdut tot, el foc s’ha acostat al patrimoni de la humanitat de les runes d’Olimpia, ciutat on es van “fundar” els jocs olímpics. I què fa el govern grec ? Res. Després de no sé quan temps, quan el foc ja ha cremat de tot, els veïns estan lluitant contra el foc al mateix davant de casa seva amb les mànegues del jardí i, el més important, s’estan a punt de cremar unes runes que aporten al país la tira de pasta en turisme, llavors demana ajuda internacional. Penós.
- Després de totes les desgràcies ecològiques, humanes, materials... es decideix que es juga el partit que havia de jugar el Sevilla. Total, el futbol també aporta peles al país, no ?. Però llavors, quan un dels jugadors del Sevilla es mor (en Puerta) la UEFA decideix anular el partit per respecte al jugador.
Perfecte. I el desastre ecològic ? I les morts gregues ? Que se’n vagin a prendre pel cul ? Em sembla una falta de respecte una mica greu. Però ja m’hi tenen acostumat.

La segona esmena a la totalitat va per la República federada de Rússia. En aquest cas també hi ha una sèrie de coses que oloren a podrit. Com sempre, totes polítiques.
Ara, el senyor fiscal general (un panoli com un altre) se li acut remenar la merda sobre l’assassinat de la periodista russa, crítica amb el govern de Putin, que va aparèixer amb un tret al cap. Senyor, de debò cal obrir sumari ? Jo és que ja tinc molt clar qui va ser...
Cal que li recordi les morts que hi ha hagut des de que aquest ex-agent de la KGB està al govern ? Comencem...
- El científic que va dissenyar el Kursk => Va aparèixer a quadradets (desquartitzat) en un bosc a les afores de Moscou.
- La periodista aquesta, pobra dona, va aparèixer en el seu domicili amb un tret al cap.
- L’ex-espia que es va refugiar a Londres => enverinat al propi hospital.
- Fa uns dies que un espia s’ha trobat mort.
No comença a olorar a merda ja ? Visca la llibertat d’expressió !

La tercera esmena a la totalitat va per... Estats Units d’Amèrica !
I és que aquesta ja és de úlcera !. Ara, després que en Karl, el màxim assessor d’en Bush dimitís, també li dimiteix al fiscal general.
No serà que la merda de guerra d’Irak ja no ven ? Que comencen a haver-hi discrepàncies internes en el govern d’en senyor Bush sobre “les armes de destrucció massives” ?. A més a més, el tio aquest, segons he llegit, està involucrat en un cas d’escolta ciutadana.
Si els yankees pensessin una miqueta, jo li feia a aquest govern una moció de censura, fent que el Senat (majoritàriament demòcrata) el bombés. I a prendre pel sac.

La quarta esmena, va per França. M’ha fet molta gràcia que avui compareixes el senyor president Sarkozy. Aquest senyor tan... difícil de mirar que tothom aprecia tant per com és. Aquest senyor ha dit clarament que la política d’immigració de l’estat espanyol és una porqueria i que França està com està perquè aquí no sabem fer res bé. Per començar, jo no em sento espanyol, però no m’agrada que em toquin la pera. És curiós que faci aquesta valoració un tio que ve d’un país on, per culpa d’una regulació massiva d’immigrants, l’any passat cremessin la meitat dels carrers, cotxes... del sud i de part de tota França, un país que per culpa dels altercats va haver d’imposar el toc de queda. Molt bé tio ! No et preocupis que a partir d’ara aprendrem de tu !! xD

Però la meva cinquena esmena i més important, avui va per.... En ZP !! El tio més llest del món. I és que jo de gran, vull tenir la visió política que tens tu !.
Comença la peazo legislatura prometent de tot i amb majoria absoluta. Tothom l’aclamava, era l’ídol de les masses, el tio que havia d’encapçalar la gran revolució espanyola...
Després de trair a tots els seus votants i donar pel cul a totes les “juntas federales” dient amb qui sí i amb qui no havien de pactar, arriba el mes d’agost de l’any 2007.
Llavors, de cara a les generals del març (sempre de cara a les generals !) veta el pacte amb nacionalistes radicals a Nafarroa => en un intent clar d’arreplegar vots del sector fatxa del PSOE (ja sabeu, el Bono i companyia...)
Però llavors ve quan la caga: On està la senyora Magdalena Álvarez ? Ocupant el seu seient al Ministeri. No s’havia de cesar ? Ho han demanat tots els partits en bloc. Tio, perds vots...
Però llavors és quan fa la jugada magistral: Es nega a comparèixer davant del Congrés. Clar que sí ! Això és un president democràtic !. Tan a prop de les generals i tens a Nafarroa i a tots els nacionalistes de l’estat emprenyats. Tens als catalans fins als ous pel tema de les infraestructures, als bascos que no et poden ni veure pel tema d’ETA i ara a tots als qui creuen en el sistema bicameral espanyol que no et tornaran a votar ! Que llest que ets !. Jo de gran, vull ser ZP