dimarts, 3 d’abril de 2007

Independent ?

Després d'una tancada de trimestre sonada i de donar-nos un temps el bloc i jo, hem decidit tornar-ho a intentar.

A Barberà del Vallès (el "poble" amb més encant de Catalunya) hi ha un parell de publicacions municipals: el diari de Barberà, publicació mensual que edita el Ministeri de Propaganda de l¡Ajuntament, i l'Independent, una publicació que, tal i com el seu nom indica, és independent. Ambdós diaris són publicacions gratuïtes. La primera, però, es distribueix a les bústies de les cases; la segona, està a tots els establiments perquè tothom la pugui agafar.

En un principi, ja ho hem dit, l'Independent és un diari que dóna l'esquena a l'Ajuntament traient tot el que no treu el butlletí oficial del règim municipal. Parlo de "teoria" perquè al cap i a la fi, aquest mitjà és exactament igual que l'altre a tots els sentits. Anem a posar un parell d'exemples: Divendres 23 de Març, esquerra - Barberà i les dones.com vam organitzar un acte conjunt sobre les polítiques municipals de dones. La Resu, la nostra presidenta va deixar que les dones.com passessin l'avís a l'Independent (ja que al diari oficial no es publica res que no promogui el govern local) perquè hi assistís el màxim de gent possible. Com que les dones.com no poden fer "soroll" ningú els hi va publicar res. El mateix dia de la conferència, però, la segona notícia (la segona més important) era: "El PSC tanca la llista municipal". I això és un diari "Independent" ?. No em digueu que no és increïble !

A més a més, aquest diari crec que no demana cap titulació als seus redactors, ja que les faltes que hi apareixen realment són bastant sonades !!

Davant d'aquest control mediàtic, a les persones que pensem, només ens queden els blocs per expressar la nostra indignació. Com sempre, la lectura partidista és la següent: ens interessa un ajuntament que només ens ensenya allò que fa bé ? Que mai s'equivoquen ? (ja us dic jo que sí !. Sabeu que quan es va inaugurar la plaça del teatre, la font tenia una fuita i el pàrquing nou de trinca de sota la plaça es va inundar ? => Qui s'encarrega de donar als ciutadans aquesta notícia ?).

Per favor, senyors de l'Ajuntament, una miqueta de dignitat !