dijous, 22 de febrer de 2007

Una nació, una autodeterminació

Una nació, una autodeterminació

Una vegada més, em baso en un article per comentar aquesta amalgama política de pactes però no pactes de la societat política.
http://www.e-noticies.com:80/actualitat/auguren-que-la-independncia-pot-arribar-per--cansament--18935.html
En aquest article d’e-notícies, hi diu que al final, si el PSOE no opta per una federació (que està clar que no...) a Catalunya només li queda una opció: l’autodeterminació.
La independència que pregona esquerra als quatre vents no pretén uns països catalans units i independents per “avorriment”, busca uns països catalans independents per voluntat. Des d’esquerra, es defensa el dret de la Nació catalana a recuperar la nostra independència perduda al 1714 a mans d’un sàdic i dèspota monarca al qual no reconeixem.
Suposo que l’autor de l’article (el del periódico, no el d’e-notícies) intentava comentar, ajuntar o, simplement, tractar d’assimilar-se a aquella gran frase dita pel vice-president de la Generalitat i President d’Esquerra Josep-Lluís Carod-Rovira que diu “Si l’estatut no cap dins de la constitució, haurem de prescindir d’ella”. Cal remarcar, però, que el dirigent d’Esquerra no té intenció de prescindir de la constitució per avorriment a l’hora de reivindicar. Ben al contrari, pretén deixar al marge una constitució redactada des de Madrit, que no ens enten, que no sap de què parla i, sobretot, amb la qual no ens sentim identificats.
Paral·lelament a l’article, cal remarcar que la gent que va votar a les anteriors generals al PSOE, apostava per un model espanyol federat (tal i com posava la propaganda socialista). Aquesta gent, una vegada més, ha estat enganyada per una sèrie de “representants del poble” que quan acumulen poder i calers s’obliden totalment del programa electoral i de la gent, aquella gent del dia a dia, aquells que els hi ha donat la força i la oportunitat de poder canviar les coses. Això ens hauria de fer pensar a tots, de cara a les municipals del 27 de Maig, què votem quan anem a les urnes. Volem un partit que no respecti el programa i no escolti a les persones (a més de trair l’esperit federal del partit) o volem un partit on la gent forma part del dia a dia, són persones de a peu que l’únic que volen és, amb els seu temps lliure i la seva voluntat, a remuntar Catalunya cap a on es mereix ser.
Com es deia al programa de TV3 “dinamita”: Reflexionem-hi !