dimecres, 21 de febrer de 2007

Només per la baixa participació

Em sembla mentida i, realment, em costa de creure que les notícies sobre la reforma estatutària andalusa fossin tres: “El PP accepta clàusules que bloquejava a Catalunya”, “Tots els grups parlamentaris estan d’acord amb la reforma” i “Hi ha hagut una baixa participació en el referèndum”.
Una vegada més ha quedat palesa la visió de terrorista mediàtic que tenen en el reste de territori estatal (perquè, malauradament, formem part del mateix estat). Tot el que tingui a veure amb Catalunya és dolent, però si aquesta voluntat de reforma o aquestes clàusules surten del parlament andalús, automàticament queden alabades i justificades. Perquè? Què hem fet des de Catalunya perquè sempre se’ns estigui reprimint, per aixecar aquest odi vers nosaltres ?, perquè se’ns persegueixi com a les caces de bruixes medievals o de la guerra freda... ? Aquesta persecució mediàtica i personal implica només una cosa, la resposta a totes les preguntes:
Simplement tot es limita al fet que som una nació (perquè, senyors, si agafem la definició del diccionari, una nació és aquell poble amb llengua i cultures pròpies, cosa que Catalunya té des de fa molt temps) gran, amb un model territorial no basat en un centralisme asquerós, on tothom té la seva oportunitat social i professional, on creiem en les persones i en el que elles defensen. Però sobretot, hem estat sempre una nació que no ens hem deixat trepitjar, una nació que sempre hem defensat el que tenim i una nació que ha estat sempre reprimida (Des dels temps del Ilergetes Indíbil i Mandoni, passant per la setmana tràgica, el franquisme i acabant pels del PP).

Sembla mentida que tinguin la vergonya de fer aquest joc polític d’anar en contra de Catalunya mentre les altres reformes estutàries passen i es produeixin com si fós el més normal del món. I jo pregunto... perquè Andalusia sí i Catalunya no ? I la resposta és la de sempre: la pasta. Catalunya aporta i Andalusia viu de les FEDER i les ajudes per l desenvolupament de les CCAA. Patètic !